In Kessel brandt de lamp :-)

Gemeenteraadslid en -voorzitter Ferdi Heylen ijvert al lang voor verlichting op de fietsdoorsteken tussen Berlaarsesteenweg en Terlakenweg. Mede dankzij Ferdi kunnen we melden dat deze werken kortelings zullen starten! De komende jaren zal heel dit gebied een update krijgen, dus ook andere aandachtspunten komen binnenkort zeker aan de beurt! Wat volgt is een bericht van Lokaal Bestuur Nijlen.

Eerst aanleg nutsleidingen in fietswegen Berlaarsesteenweg – Gasthuisstraat – DongelstraatKesselaars kennen ze als hun broekzak, de wegjes voor fietsers en voetgangers die in het groen achter de dorpskern lopen van aan de Terlakenweg via Dongelstraat en Gasthuisstraat tot aan de Berlaarsesteenweg. Die veilige verbindingen worden nog veiliger, want er komt verlichting. Het gaat om led-verlichting, dimbaar en aan passende lage palen. Daarvoor moeten er eerst wel leidingen aangelegd worden.

Dat gebeurt tussen 14 en 18 december en in die periode moeten fietsers omrijden. Voetgangers kunnen wel gewoon door.Verschillende fases en omleidingen voor fietsersEerst wordt er gewerkt in de fietsweg tussen Berlaarsesteenweg en Gasthuisstraat. Er is dan een fietsomleiding langs Berlaarsesteenweg – St-Lambertusstraat. Aan het kruispunt St- Lambertusstraat met Kessel-Dorp staat een bord met ‘fietsers afstappen’ zodat fietsers te voet naar Gasthuisstraat kunnen wandelen en van daaruit terug naar de fietsdoorsteek kunnen.

Daarna verhuizen de werken naar het deel tussen Gasthuisstraat en Dongelstraat. Dat stuk is dan niet bruikbaar voor fietsers.In een laatste fase komt de Terlakenweg aan bod. Hier geldt langs één kant een parkeerverbod en een voorrangsregeling. Fietsers gebruiken de fietsdoorsteek en Dongelstraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s