Hét buurtpunt

Lien Du Four timmert, als schepen van o.a. sociale zaken, achter de schermen al enige tijd aan “het buurtpunt”. Dit wordt een plek waar letterlijk iedereen welkom is! Een plek voor alle Nijlenaars. We bundelen hier een sociale kruidenier maar evenzeer de fietsbieb (waar je fietsen voor kinderen voor langere periode kan lenen/huren, ze groeien immers snel “uit” hun fiets). Ook tal van andere initiatieven zullen onderdak vinden in het buurtpunt: een repair-café, spelotheek, praatcafé, Nederlands voor anderstaligen, … .

Lien Du Four, schepen voor o.a. sociale zaken, realiseert mee het buurtpunt in Nijlen

We zochten voor ons buurtpunt een locatie in het centrum. Een locatie met zichtbaarheid. Deze lijken we gevonden te hebben: het voormalig chiroheem aan de Kerkeblokken. We dienen de administratie nog rond te krijgen en gaan dan aan de slag met de inrichting. In het voorjaar van 2021 wensen we het buurtpunt te openen!

Erg blij met deze concrete en verre van evidente verwezenlijking! Wil jij jouw steentje bijdragen als vrijwilliger in het buurtpunt? Aarzel niet en laat het ons weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s