Beloftes worden uitgevoerd!

De gemeenteraad heeft gisteren het meerjarenplan 2020-2025 voor Lokaal Bestuur Nijlen goedgekeurd. Aan dit plan hebben heel veel mensen gedurende maanden gewerkt.

U als kiezer sprak zich uit op 14 oktober 2018. 2992 kiezers kozen voor het project van Groen-Open Vld. Zij die dat deden komen niet bedrogen uit maar zullen zien dat het meerjarenplan heel wat elementen bevat die ook in ons programma terug te vinden zijn.

Het gehele meerjarenplan zal binnenkort te lezen zijn via de website van Lokaal Bestuur Nijlen, maar onderstaande geeft een goed beeld van de inhoud in één oogopslag. U zal merken dat we niet alleen aan onze kiezer gedacht hebben, wel integendeel. Met dit plan zullen we een breed gedragen en vooruitstrevend beleid kunnen voeren voor iedereen!

Duurzaamheid, sociale cohesie, verkeersveiligheid en participatie staan met stip genoteerd. De belangrijkste belastingen worden niet aangepast wat ons niet belet om heel wat investeringen te realiseren.

Vier miljoen euro staat klaar om mee te stappen in een nieuw, boven-lokaal, zwembad. Tien miljoen werd voorzien voor nieuwe scholen in Kessel en aan de Klokkenlaan.

We realiseren voor meer dan vijf miljoen aan rioleringswerken inclusief nieuwe bovenbouw met fiets- en wijkstraten. Bijkomend voor meer dan acht miljoen fietspaden en wegen.

We willen nadenken over verkeersveiligheid en beleving in Nijlen Centrum en voorzien vier miljoen om dit uit te voeren.

We linken een landschapspark aan Kessel Centrum en bouwen er een groen Pastoriepark uit. Verenigingen kunnen blijven rekenen op de steun van Lokaal Bestuur Nijlen.

We doen er alles aan om ook Bevel te voorzien van een structurele busverbinding. We openen een sociale kruidenier en buurtpunt.

Dit is lang niet alles dus blijf ons volgen voor meer info!

#hetkananders #gewoondoen #2560

visual final_GROEN OPENVLD_FINAAL