Ons programma verwezenlijken!

Groen-Open Vld kwam in Nijlen als één van de weinige winnaars uit de bus na de verkiezingen van zondag. Met Lien Du Four als lijsttrekster sprong de ploeg van Groen-Open Vld van 3 naar 5 zetels in de gemeenteraad. Daarbij zette Lien een ijzersterke persoonlijke score neer. Ze behaalde 817 voorkeurstemmen en staat daarmee 3de in de lijst van meest populaire politici in Nijlen.

Lien Du Four: “we zijn heel fier dat we met 5 gemeenteraadsleden de komende periode aan de slag kunnen om de vooruitstrevende ideëen die we aan de kiezer gepresenteerd hebben in de praktijk om te zetten. Naast Bert Celis, die met 544 persoonlijke stemmen verkozen werd, Victor De Groof en Els Herremans werd ook Ferdi Heylen voor onze lijst verkozen”.

De kaarten werden door de kiezer in Nijlen niet gemakkelijk geschud en de onderhandelingen voor het op de been brengen van een werkbare coalitie liepen stroef. “Aan politiek doe je om jouw ideëen te kunnen uitvoeren. Nijlen kent op de dag na de verkiezingen geen revolutie. Groen-Open Vld zal samen me N&U en CD&V de komende zes jaar een meerderheid vormen. Dankzij onze 5 kwaliteitsvolle en gedreven raadsleden menen we voldoende garanties te hebben op een succesvolle uitrol van ons verkiezingsprogramma. Meer aandacht en budget voor de zwakke weggebruiker, meer participatie en transparantie en een betere samenwerking over alle partijgrenzen heen staan daarbij voorop” aldus Bert Celis.

“De komende dagen en weken volgen er intense gesprekken met N&U en CD&V om verdere afspraken te maken. We zien heel wat raakpunten met ons programma bij beide partners. We verwachten van hen dan ook dat ze, wat ze voor de verkiezingen beloofd hebben, nu samen met ons zullen uitvoeren. Politiek is en blijft de kunst van het compromis. Onze gemeente kan vooruit. Met deze mooie uitslag onder de arm gaan we met Groen-Open Vld kei hard mee bouwen aan een nog beter Bevel, Kessel en Nijlen” besluit Victor De Groof.

Meer info: Bert Celis 0499 85 82 82.

breed_4

Een gedachte over “Ons programma verwezenlijken!”

Reacties zijn gesloten.